ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Florin Muresan
website

Nascut pe 13 februarie 1973 in localitatea Hunedoara.

A copilarit alaturi de bunicii care l-au crescut pana la varsta de 6 ani, in localitatea Cristestii-Ciceului judetul Bistrita-Nasaud, unde la varsta de 4 anisori este apreciat si bisat prima oara, de catre masele adunate in zi de sarbatoare, pentru prestatia pe care a avut-o, interpretand o melodie populara.

A studiat la Scoala Generala nr. 4 si a absolvit Liceul Energetic, ambele din Deva, iar in anul 1991 a terminat studiile Scolii Populare de Arta din aceeasi localitate, la clasa d-nei Mariana Bele.

In acelasi an a obtinut si primul trofeu din cariera sa artistica, la Oradea, trofeul “Floarea de lotus”, urmand in anul 1993, trofeul “Radio star” in Timisoara, in aceesi perioada satisfacand si stagiul militar. Au urmat multe alte premii la diferite concursuri de gen, din tara, iar in anul 1996 a perticipat la sectiunea interpretare a festivalului “Mamaia”. Incepand cu anul 1994 este angajat al Teatrului de Revista din Deva, sub egida caruia a sustinut numeroase spectacole in cei peste 16 ani de activitate.

A sustinut concerte atat individual, precum si ca solist al unor trupe din sfera rock-ului, din care amintim formatia “Sunet Transilvan” din localitatea Dej, formatiile “Olly si gemenii” si “Masca”, ambele din Deva, iar in anul 2000 a ajuns in marea semifinala a concursului televizat “Poaia de stele”, interpretand melodia “Lady in red” din repertoriul solistului Chris de Burgh.

Au urmat doi ani de activitate ca solist de show pe vapoare de croaziera sub pavilion grecesc, iar in anul 2006, a participat la sectiunea creatie a festivalului “Mamaia”, alaturi de Ella, interpretand duetul “De dragul tau”, melodie compusa de fratele artistului, Ovidiu Komorniyk, aceasta fiind inclusa pe albumul “Iubesc pe altcineva”.

In ultimul an a participat la mai multe evenimente, publice si private, a sustinut concerte la zilele oraselor, ca invitat in festivaluri de muzica usoara, iar la sfarsitul anului 2009, de Ziua Nationala a Romaniei, a fost invitat pentru un microrecital, la Ambasada Romaniei din Cehia.

In prezent lucreaza la mai multe proiecte muzicale, cel mai notabil ar fi acela ca, din acest an si-a alcatuit un band propriu, alaturi de care va concerta unde este solicitat.