ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Gabriel Cotabiță
website

Gabriel Cotabita s-a nascut la Craiova, pe data de 1 noiembrie 1955. In Craiova a absolvit liceul Nicolae Balcescu  si Institutul de Electrotehnică din Craiova fiind diplomat. În perioada 1967-1969 urmează cursurile Școlii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus  devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galați  unde Gabriel Cotabiță primește primește premiu pentru cel mai bun solist vocal.

 În 1983 Holograf  rămâne fără solist vocal și-l solicită pe Gabriel Cotabiță să vină în trupă. Împreună au scotîn anul 1984 albumul « Holograf 1 ».
Pe vremea aceea în componența Holograf erau Gabriel Cotabiță –voce, Mihai Pocorschi-chitară/voce, Sorin Ciobanu- chitară, Antonio Furtună-clape, Nichi Temistocle-chitară bass, Edi Petroșel-percuție.

Prezența trupei în același an pe scena de la Cenaclu Flacăra reprzintă rampa de lansare pentru băieți. Despărțirea de Holograf se face din cauza vizei care îi este refuzată de două ori lui Gabriel Cotabiță pentru o serie de turnee în străinătate motiv pentru care decide să părăsească trupa. Este momentul în care se întoarce la Redivivus la Craiova cu care obține succese până în anul 1986 când este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la festivalul Mamaia  o piesă.

Gabriel Cotabiță este recomandat compozitorului de către fostul coleg de trupă din Holograf, Tino Furtună. Despărțirea definitivă de Redivivus se face printr-un concert pe data de 20 mai. Cotabiță a ales prin muzica ușoară scena: « În 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea cânta pe scenă renunțând la activitatea din restaurante ». Din anul 1986 se dedică muzicii ușoare, pop și își formează o trupă de turneu, respectiv Vodevil.

A jucat în filmul muzical « În fiecare zi mi-e dor de tine », în regia lui Gh.Vitanidis, muzica George Grigoriu și Ionel Tudor. Figurează pe coloana sonoră a peliculei « Rezervă la start », în regia lui Anghel Mora, muzica Adrian Enescu În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia Prezintă Festivalul București ‘91”

În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur” Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni la Tele 7abc. Deține funcția de director la firma Aldaco film

În 1995 debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare.
În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2 I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002.
În 2003 prezintă festivalul Internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.