ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Anastasia Lazariuc
website

"M-am născut dincolo de Prut,pe meleaguri moldoveneşti. Am învăţat din simplitatea şi înţelepciunea părinţilor mei,că dragostea are un rol important în viaţa omului. Pasiunea mea pentru muzică şi-a spus cuvântul,astfel după multe încercări,destinul m-a îndrumat către muzică,drum pe care-l urmez şi astăzi cu aceeaşi pasiune. Aprecierea publicului m-a încurajat să-mi continui activitatea artistică pe aceste meleaguri. Îi mulţumesc că a existat în viaţa mea......   Anstasia Lazariuc „

În anul 1972, devine solista formației Sonor cu care efectuează turnee în toată Rusia dar și în spațiul internațional.

În anul 1973, câștigă premiul al II-lea la festivalul Cântecului de la Liepaia, Lituania.

În anul 1975 este angajată pentru doi ani ca solistă la Filarmonica din Cernăuți, moment în care o înlocuiește pe cântăreața Sofia Rotaru.

În anul 1977, devine solista orchestrei Radiodifuziunii din Chișinău.

Anastasia Lazariuc susține turnee în Statele Unite, India, Cambodgia, Belgia, Germania, ș.a. Colaborează frecvent cu Televiziunea din Moscova și înregistrează melodii pentru Casa Melodia.

În anul 1982, primeșe titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova.

În anul 1989, cu ocazia unui spectacol dedicat lui Eugen Doga de la Chișinău, Anastasia face cunoștință cu o echipă artistică din România și astfel se naște idea unor turne comune. Din echipa respectivă făceau parte Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu. Este momentul în care Anastasia Lazariuc începe colaborarea cu Mihai Constantinescu. Cu acesta va face turnee în toată Moldova fiind acompaniați de trupa Anastasiei.

În luna octombrie 1989, Anastasia Lazariuc cântă pentru prima oară în România.

În anul 1990, susține un recital la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia.

În anul 1992, Anastasia Lazariuc se stabilește în România unde devine cunoscută mai ales pentru duetele cu Mihai Constantinescu.