ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Adrian Enache
website

Înainte de a se apuca de muzică Adrian joacă fotbal făcând parte chiar din lotul de juniori al României în 1976. La sugestia părinților săi lasă ghetele și pune mâna pe carte însă muzica se dovedește o adevărată pasiune care-i acaparează întreaga atenție.
Întâlnirea cu Mihaela Runceanu îi schimbă viața pentru că la solicitarea ei Adrian urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa sa.
În 1990 participă la festivalul Mamaia și obține locul al II-lea la secțiunea Interpretare după regretata Laura Stoica.
În anul 1992 este deja curtat de televiziune pentru că melodia „Moartea mea e dragostea” încredințată lui de către Dani Constantin devine un hit.
În 1994 lansează împreună cu Monica Anghel, Vlad Fugaru și Aurelian Temișan imnul campionatului de fotbal pentru echipa națională intitulat „Să fii cel mai bun”.
Anul 1996 este cu-adevărat prolific pentru cariera sa. Participă la secțiunea Șlagăre a festivalului „Mamaia” cu piesa „Totul e o loterie”. Este invitat în recitalul pe care Elena Cârstea l-a susținut în același an pe scena festivalului „Cerbul de aur” și participă chiar în festival. Este anul în care își lansează primul album sub egida Intercont Music, ocazie cu care presa de specialitate l-a numit sex-simbolul muzicii românești.
Este din ce în ce mai apreciat pentru dinamismul aparițiilor scenice fapt pentru care în breasla muzicală i se mai spune și „copilul teribil al muzicii românești”.


În 1997 Adrian Enache obține locul al II-lea la festivalul Internațional „Pamukalle” din Turcia iar un an mai târziu este invitat în recital la același festival și cântă în deschiderea concertelor Diana Ross și Tom Jones. Nu este pentru prima dată când Adrian se întâlnește cu idolul său, Tom Jones.
În 1998 participă alături de Marina Florea, Sanda Ladoși, Daniel Iordăchioaei și Aurelian Temișan la selecția națională a concursului Eurovision cu piesa „E, e, e iubire”. Melodia devine unul din șlagărele anului fiind intens solicitată la majoritatea posturilor de radio din țară. În același an câștigă trofeul la festivalul „Cântecului de Dragoste”. Aceeași piesă participă la secțiunea Șlagăre de la festivalul Mamaia. În același an Adrian intră în concurs cu cea de–a doua piesă la Șlagăre intitulată „Ești o simplă amintire”, pe muzica lui Viorel Gavrilă.


În 1999 Adrian Enache lansează cel de-al doilea album intitulat sugestiv „Nebun după Fe.Me.i” pentru care colaborează cu Adrian Ordean, 1Q Saphro, Dan Teodorescu de la Taxi, etc. Este declarat solistul anului pentru acest album. O parte din piesele albumului sunt difuzate chiar și pe posturile de radio private. În același an participă la secțiunea Creație de la festivalul național Mamaia cu piesa „Viață de artist” pe muzica lui Ionel Tudor. Susține în același an un recital pe scena aceluiași festival alături de Monica Anghel, Mirabela Dauer și Daniel Iordăchioaei.


În 2000 participă din nou la secțiunea Creație de la festivalul Mamaia cu piesa „De azi îți promit” pe muzica lui Adrian Romcescu. În același susține recital alături de regretate Laura Stoica după zece ani de la debut.
În 2001 Adrian Enache obține premiu pentru cea mai bună voce masculină și locul al III-lea la Festivalul Internațional „Vocile Asiei” din Kazahstan. În același an lansează un nou album dar de data aceasta în colecție privată. Albumul se intitulează „My favourite songs” și cuprinde o colecție cu cele mai îndrăgite ever-greenuri dar și piese din repertoriul propriu.

În 2002, Adrian Enache dă lovitura la festivalul național Mamaia câștigând trofeul cu melodia „O singură noapte” pe muzica lui Andrei Kerestely. Este anul în care casa producătoare Roton îi propune o schimbare totală de look, lucru acceptat de solist. La finele anului lansează cel de-al 4-lea album din carieră intitulat „O singură noapte”.
În 2006 două cărți lansate îl au ca personaj principal pe Adrian Enache. Este vorba despre partea a doua a cărții lansată în 1996 intitulată de data aceasta „Ispita” scrisă de aceeași Arina Avram. Cea de-a doua carte se numește „Bucate cu dragoste” și este o carte de bucate scrisă de bucătarul Jakob Haussmann. Fotografia lui Adrian apare pe coperta cărții fiind numit de către autorul ei nașul acestei cărți.


Din anul 1999 Adrian Enache este angajatul Teatrului Constantin Tănase din București. Își face debutul în acest teatru cu muzicalul „Nota 0 la purtare” în care joacă alături de Aurelian Temișan.
Adrian Enache se bucură de susținerea mai multor Fan-cluburi din țară.